En del människor älskar konst, medan andra definitivt inte uppfattar detta som något positivt. Några gillar också vissa delar av konsten och saknar förståelse för andra. En mycket kontroversiell del av konsten är graffiti. Denna typ av konst som går under namnet graffiti kan vara mycket vacker om du ser den på en plats som verkligen passar för den. Dock är det många som tror sig kunna detta och som egentligen bara vandaliserar och förstör med spridandet av oförklarliga symboler på olika platser. För att verkligen kunna denna faktiskt mycket svåra typ av konst kommer det att krävas mycket träning.

Ibland kan det även krävas utbildning för att bli en bra graffitimålare. Många gånger handlar det dock om att ha detta som en medfödd talang, vilket är det som de mest kända konstnägraffitirerna inom graffiti faktiskt har haft. De mest kända och anlitade konstnärerna inom graffiti har växt upp med denna konst som ett intresse genom hela livet och då även identifierat sig med många tillhörande kulturer som exempelvis hiphop. Många av dessa konstnärer har även vidareutbildat sig till att bli så kallade riktiga konstnärer som målar på duk med pensel. Frågan är egentligen vad det är som är den riktiga konstnären. Den som målar på gatan eller den som sätter ramar runt sin konst.

Finns det andra konststilar som graffiti?

När det gäller just graffiti är detta en alldeles speciell konstform som det egentligen inte finns någon annan som går att jämföra med. Det närmaste du kan komma just denna konstform kanske är alla de målningar av Picasso som blev mycket kända och dyra efter hans död. Här handlade det också om mycket abstrakt konst som egentligen inte hade något fokus. Innan människor verkligen förstod hans verk och kunde tyda dem på ett sätt som verkligen går att förklara i ord.