När det gäller musik och olika stilar brukar detta förr eller senare kallas för en kultur. Detta beroende på att kunskapen sprids och att det blir känt att så många faktiskt ser livet och tänker på samma sätt. Detta gäller då naturligtvis även hiphop, som sedan länge varit en stor kultur. Här är detta faktiskt nästan lika synbart som när du ser en punkare på stan. En hiphopare ser du även genast på den klädstil som infinner sig framför dina ögon. Inom hiphop kulturen handlar det om hängande jeans med låga fickor, mycket bling bling och t-shirt samt kepsar med bländande tryck.

Kulturen hiphop är något som funnits länge och inom denna finns det många olika grenar som kan ta sig olika skepnader. Det finns den som kallas för gangsta hiphop, vilket då är den stil som vill påhiphopskina att det är bra att vara en gangster för då är du tuff. Frågan är egentligen om inte människor sätter för stora tankar till vad musiken förmedlar. Kikar du på countrymusik så kan den handla om att någon skjuts ihjäl, och lyssnar du på hårdrock kan detta vara ännu värre. Dock har en del av hiphop och dess kultur fått ett oförtjänt dåligt rykte.

Hiphop som konst

Egentligen skulle kanske konsten att dansa till musiken hiphop vara en konst i sig och det är det förvisso inom dansens kultur. Något som annars utmärker denna stil är att den även innefattar något som kallas för gatukonst eller grafitti. Ibland uttrycker sig denna konst på ett mycket tråkigt sett där det kladdas på en fult vis på många platser där den inte passar eller får vara. Om du dock ser denna konst för vad den verkligen är när den placeras på rätt platser av folk som verkligen behärskar den, kommer du genast att se det vackra i den.